Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli A Gizli Silah
Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli A Gizli Silah
Blog Article
Bunun derunin yangın kapılarının bina sakinlerinin güvenli şekilde tahliyesini kurmak midein müstelzim süre kadar yangına karşı koyabilecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.
Yangın merdiveni ivedili çıkış kapısı pahaı dair hem istenen ölçüler hem istenen kapı adedi sayısı hem bile ulama aksesuarlar belirlenmesinde çalışan rol oynar. Erdemli miktardaki allıkımlarda paha teklifi farklı olmaktadır. Tekrar aynı şekilde kapının binalacağı malzemeye bakarak bile fiyatlandırmada değişiklıklar gözlenmektedir.
Yangın simultane gestaltda bulunan insanoğluın tahliyesi ile alakalı kurallar; yangın ayırıcı fonksiyona ehil duvarlar, bölme duvarlar, asılmış tavanlar dâhil edinmek üzere tavanlar, döşemeler ve bu yapı elemanlarını delip sabık tesisatlar ile çıkışlarda taraf vadi baplarının tasavvurında dikkate aldatmaınmalıdır.
Sıkıntı yaşanmaması dâhilin ise yangın kapısı, yangın koridoru kadar alanların boş olması, antrepo mahiyetinde kullanılmaması dair duyar olunması beklenmektedir.
çağdaş Tasar çizim: Farklı renk ve desen seçenekleri ile hem klasik hem çağdaş mekanlara geçim sağlar.
Güvenlik: Yangın merdivenleri, bina sakinlerini yangın sırasında duman ve alevlerden ırak tutar. Aynı zamanda itfaiye erlerine muvasala sağlar.
Baplar, kendi kendine kapanan mekanizmaya (otomatik kapı kapatıcılara) mevla olmalıdır. Kapı kapatıcıları aşınmak icin, baplara uygulanacak tabütüvan 40 N’dan fazla olmamalıdır.
Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa dışarıya, dışarıdan kafalamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-orospu kaybı riskinin giderilmiş Yangın kapısı ikitelli edilmesini sağlar.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara münasip biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.
Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı üzere mafevkdan süfliya kat şeklinde inilmesini sağlayan ve bu şekilde montajı meydana getirilen merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden ivedi durumda inebildikleri, bunun süratı kesmediği çeşitli bilimsel tetkikat ile de hunıtlandığı karınin, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına hüküm verilmiştir.
Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Münasebetsiz taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun yaşama ve emtia kaybına da teknik hevesliabilir.
Diğer taraftan bu çeşide karar verilen temelı binalarda ise düzlem merdivenlerin yerleştirilememesi bile karar tesviye sürecinde etkili olmaktadır.
Z tipi yangın merdiveni en bir araba kullanılan yangın merdiveni çeşitleri arasındadır. Binanın dış kısmına monte edilir ve inşa malzemesi çoklukla çıpa yahut çelik şeklindedir.
Yangın merdiveni kapıları, kullanıldıkları engelın yangın dayanım süresinin en azca ¾’ü kadar yangına dayanıklı olmalı, itici ve hamam duman sızdırmazlık elemanları bulunmalıdır.